Home / Besparen op personeelskosten kan horeca redden

Besparen op personeelskosten kan horeca redden

De economische crisis is nog niet voorbij en vooral de wat duurdere horeca lijkt last te hebben van het veranderde uitgeefpatroon. Tijd om de kosten onder de loep te nemen en te kijken waarop bespaard kan worden.

Lastenverzwaring door nieuwe arbeidsregels

Waar men voorheen in een luxe restaurant ging eten, doet men nu tijdens de crisis een stapje terug. Geen wonder dus dat de goedkoopste restaurants veel minder merken van het veranderende uitgeefpatroon. Het wordt tijd dat het consumentenvertrouwen herstelt en de economie weer wat aantrekt. Maar tot die tijd moet een horecaondernemer roeien met de riemen die hij heeft.

Personeel is een van de grootste kostenposten en door de lastenverzwaring onder nieuwe arbeidsregels is de verwachting dat personeel een steeds grotere last wordt. Omdat personeel nu eenmaal nodig is om de klant tevreden te houden, kan gekeken worden naar besparing op arbeidskosten. Triplet Flexibel Werkgeven en/of HR Backoffice kan daarbij een belangrijke rol spelen.

Personeelszaken: Triplet heeft de kennis in huis

Triplet is op de hoogte van alle relevante en actuele regels op gebied van personeelszaken. Waar een ondernemer veel tijd kwijt is met het zich verdiepen in de nieuwe regels en het uitzoeken van de voordeligste manieren van personeel tevreden houden, is alle kennis bij Triplet gewoon in huis.

Een ondernemer die ooit als droom had een exclusief restaurant op de kaart te zetten, is tegenwoordig vooral bezig met personeelszaken. Wij hebben nog nooit een horecaondernemer gesproken die toegaf dat personeelszaken tot zijn favoriete bezigheden behoort. Door het personeel onder te brengen bij Triplet wordt een ondernemer weer wat hij wil zijn: een goede kok en/of gastheer.

Kosten besparen, inspelen op trends en sterke punten uitbuiten

Om in deze economie een horecaonderneming draaiende te houden moet gekeken worden naar een aantal factoren: hoe zijn kosten te besparen, speel ik genoeg in op trends en worden mijn sterke punten wel genoeg uitgebuit. Als een horecagelegenheid op een speciale locatie zit bijvoorbeeld, moet wat de locatie betreft het onderste uit de kan gehaald worden, waardoor een onderneming wellicht een boost krijgt.

Behalve besparing op personeelskosten kan een horecaondernemer ook kijken of hij goedkoper in kan kopen of hoe meer gasten aan te trekken zijn. Als personeelskosten terug te dringen zijn, is een ondernemer goed op weg. Een vrijblijvende afspraak met Triplet is de eerste stap op weg naar besparing op personeelsbeleid.