Home / Heeft u al een écht flexibele schil?

Heeft u al een écht flexibele schil?

 

Voor veel bedrijven is een flexibele schil de oplossing bij wisselend aanbod van werk, of om tijdelijk specifieke kennis in te huren. Werkgevers beperken zo hun risico’s en kosten. Er zijn verschillende gradaties van flexibiliteit. Tijdelijke contracten geven u tot op zekere hoogte wat speelruimte. Uitzenden bij Triplet is het meest flexibel. U kunt de werknemers inzetten wanneer u ze nodig heeft en betaalt bij ons alleen voor de gewerkte uren.


Kostenbesparing

Volgens de definitie van het Centraal Bureau voor de Statistiek maken ook medewerkers met een tijdelijk contract deel uit van de flexibele schil. Maar: mensen met een tijdelijk contract kunnen na een aantal maanden aanspraak maken op het aantal uur dat zij gemiddeld hebben gewerkt. Tot het einde van het contract moet u minimaal die uren uitbetalen. Met Triplet kunt u een écht flexibele schil creëren, met uren die flexibel blijven. Neem bijvoorbeeld onze klanten in de zorg die psychologen, fysiotherapeuten en andere zorgprofessionals bij ons in dienst zijn. Zij werken alleen wanneer er werk voor ze is. Dat levert onze klanten een flinke kostenbesparing op en ze lopen geen risico. Zij zijn namelijk juridisch gezien geen werkgever.


Risico’s beperken

Een ander voorbeeld van het beperken van de risico’s. Bij een van onze klanten hebben we van dichtbij meegemaakt hoe de flexibele schil een bedrijf kan redden. Onze klant kwam vorig jaar in de financiële problemen, omdat de vraag naar een van hun producten sterk was afgenomen. Het betreffende bedrijfsonderdeel dreigde de rest van de onderneming mee te slepen in een faillissement.


Gered van faillissement

Dankzij de flexibele schil van flexwerkers kon het bedrijf snel schakelen en hoefde het voor die medewerkers geen dure ontslagvergunning aan te vragen. Het verliesgevende bedrijfsonderdeel is afgestoten en de rest van het bedrijf kon blijven voortbestaan. Dat ging om een heleboel banen. De flexwerkers die niet konden blijven, hebben wij overigens kunnen herplaatsen. Inmiddels gaat het weer beter met onze klant en neemt die nieuw personeel
aan dat bij ons in dienst is.


Voordelen voor werknemers

Heeft u oproepkrachten of zzp’ers in de flexibele schil? Ook zij kunnen bij ons in dienst. Dat heeft voordelen voor u én voor hen. Wellicht denkt uw medewerker nu: ‘Ik heb liever een vaste baan’. Dat kunnen we ons voorstellen. De realiteit is dat dat simpelweg niet altijd mogelijk is vanwege de kosten en risico’s. De vraag is dus eigenlijk: zou zijn/haar baan bestaan zonder flexibel werkgeven?


Goed werkgeverschap

Triplet is op dit moment werkgever voor ruim 800 flexwerkers. Flexibele schil of niet; u kunt er bij ons van op aan dat wij alles goed regelen voor uw werknemers. Ons motto is niet voor niets ‘Uw personeel verdient het’.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een flexibele schil voor uw organisatie? Neem contact met ons op!