Home / De proeftijd. Wat is er allemaal veranderd?

De proeftijd. Wat is er allemaal veranderd?

Hoe lang duurt het voordat u als werkgever echt weet of u een goede werknemer in huis hebt gehaald? Is de proeftijd lang genoeg om dit te weten?

Als je zelf een werknemer in dienst neemt dan is de maximale proeftijd bij een contract voor bepaalde tijd maximaal een maand. Tegenwoordig mag er alleen een proeftijd worden opgenomen als het contract voor bepaalde tijd langer duurt dan een half jaar. Bij een halfjaarcontract of korter mag dus helemaal geen proeftijd worden opgenomen. Als je een contract biedt voor onbepaalde tijd is deze maximaal twee maanden. Nadere informatie hierover vind je op de site van de Rijksoverheid

Hoewel je waarschijnlijk een aardig beeld hebt van een werknemer binnen een maand, is het in de praktijk na zo’n korte periode helemaal niet duidelijk hoe een werknemer met klanten omgaat, afspraken nagekomen worden en met collega’s omgaat.

Hoe werkt dat bij Triplet?

De oplossing is eenvoudig. Door flexibel te werkgeven bij Triplet is de proeftijd niet 0, 1 of 2 maanden, maar is de duur van de proeftijd minimaal anderhalf jaar. Daarna volgt nog een periode van 4 jaar waarin zes tijdelijke contracten afgegeven mogen worden. Hoe prettig is het om als ondernemer zelf te kunnen kiezen wanneer de proeftijd ophoud? Hoe prettig is het dat niet alleen de werknemer kan opzeggen, maar dat je als ondernemer een wederzijdse opzegtermijn afspreekt?

Wij kunnen onze contracten bouwen zoals je zelf wilt; flexibel, bepaalde tijd, of onbepaalde tijd.

Om nog antwoord te geven op de vraag (hoe lang duurt het voordat je echt weet wat voor werknemer je in huis hebt gehaald). Voor bijvoorbeeld een adviserende sales functie is dit ongeveer 4 jaar. Ruim binnen de bijna 6 jaar die je bij Triplet de tijd hebt.

Wil je werknemers aannemen? Maak dan eerst een afspraak met Triplet!