Home / Regeldruk voor ondernemers neemt minimaal af

Regeldruk voor ondernemers neemt minimaal af

papierwerkPolitici waren het er tijdens de vorige verkiezingen over eens: er moesten minder overheidsregels komen. Vooral voor ondernemers moest de regeldruk afnemen: minder formulieren, minder vergunningen. In de praktijk echter, merken ondernemers maar weinig van dit streven.

Kleine ondernemers veelal niet vaardig in administratieve handelingen

Onlangs bleek uit onderzoek van de Nederlandse regeldrukwaakhond Actal, een adviescollege van het parlement en het kabinet dat de kosten die gemaakt worden door bedrijven voor het naleven van de wet – en regelgeving, minimaal is afgenomen. Hooguit drie procent is deze druk minder geworden. Hoe het komt dat de regeldruk niet genoeg afneemt is niet bekend, maar aangenomen kan worden dat vooral eigenaren van kleine bedrijven niet bedreven zijn in de administratieve handelingen die bij het hebben van een eigen bedrijf horen. Vooral ondernemers die nog niet lang een eigen bedrijf hebben, schrikken nogal van alle regels waaraan een bedrijf moet voldoen. Heeft een kleine ondernemer personeel, tel er dan maar een stapel papierwerk bij op.

Denk eens aan het uitbesteden van personeelszaken

Omdat administratieve handelingen voor vooral beginnende ondernemers geen dagelijkse kost is, is aan te raden een deel uit te besteden. Omdat de wet- en regelgeving voor personeelszaken nogal aan verandering onderhevig is, moet ook elke keer weer opnieuw het wiel uitgevonden worden. Flexibel Werkgeven en/of HR Backoffice kan de ondernemer tijd en dus ook veel geld besparen. Veel administratieve handelingen omtrent personeelszaken worden kundig overgenomen en omdat de mensen bij Triplet niet anders doen, werken we altijd met de huidige wet- en regelgeving, volgens de allernieuwste informatie. Als de gehele personeelsadministratie overgenomen wordt door een ons, dan wordt de regeldruk al snel als minder ervaren en omdat tijd geld is, is het misschien wel een kostenbesparing. Ergernis over de administratie bespaart het in elk geval.