Home / Uitbesteding van uw personeelszaken biedt voordeel

Uitbesteding van uw personeelszaken biedt voordeel

Uitbesteding van uw personeelszaken biedt voordeelAls je personeel hebt, ben je aan nogal wat regels gebonden. Zo ook over de manier en termijn van verloning. Wist je bijvoorbeeld dat te laat betalen van het salaris kosten met zich mee kan brengen? Dit kan zelfs flink in de papieren lopen. Door Triplet in te schakelen, worden dit soort problemen voorkomen.

Te laat uitbetalen kan in de papieren lopen

Als het goed is, heb je met je personeel in het arbeidscontract afgesproken wat het tijdstip van betaling van het salaris is. Aan de hand daarvan wordt bepaald of een betaling daadwerkelijk te laat is. Overigens, als je het personeel te laat uitbetaald, ben je niet de enige. Meer dan 25% van de werknemers in Nederland krijgen hun salaris soms na de afgesproken termijn.

Ongeveer 12% van de Nederlandse werknemers krijgt hun salaris altijd te laat. Niet alle werknemers zullen dit weten, maar in geval van vertraging in betaling, hebben zij recht op een percentage verhoging van het salaris, een loonvordering heet dit. Betaal je vier tot acht werkdagen te laat, dan is de vertragingsvergoeding waar de werknemer recht op heeft 5% van het salaris. Elke werkdag dat je langer wacht met betalen levert voor de werknemer nog eens 1% op.

De vertragingsvergoeding is overigens niet oneindig: maximaal de helft van het verschuldigde bedrag mag geclaimd worden. Daarnaast kan een verhoging ook door een rechter beperkt worden. Wel heeft de werknemer recht op een wettelijke rente van 3% over het verschuldigde loon samen met de wettelijke verhoging.

Betaal je structureel te laat? Denk dan eens aan HR Backoffice

Natuurlijk kan je goede reden hebben waardoor een uitbetaling te laat is, als personeel voor rede vatbaar is, zal een dergelijke claim dus niet zo snel gedaan worden. Maar als je structureel te laat uitbetaald omdat personeelszaken nu eenmaal niet ‘je ding’ zijn, wordt het tijd om een andere oplossing te zoeken. Denk in zo’n geval eens aan HR Backoffice. Triplet informeert je graag over de mogelijkheden.

HR Backoffice kan veel tijd en kosten besparen

Triplet beschikt over de middelen om de gehele administratie van je over te nemen. Door een persoonlijke benadering en afstemming op jouw wensen zal onze dienstverlening vooral werk uit handen nemen. Uiteraard werken we volgens de huidige wet- en regelgeving. De berekeningen van salarissen doen wij altijd op de afgesproken termijn, naar wens maandelijks, vier wekelijks of wekelijks. Omdat niet iedereen dezelfde uren werkt kunnen we ook de urenverwerking verzorgen.

De werknemer krijgt per mail een loonstrook en eens per jaar een jaaropgave. Ook kan Triplet andere verantwoordelijkheden verbonden aan ziekteverzuim en het verstrekken van arbeidscontracten van je overnemen. Een voorstel op maat geeft meer inzicht in de kosten. Plan via onze contactpagina direct een afspraak in.