Home / De voordelen van flexibel werkgeven met een 65-plusser

De voordelen van flexibel werkgeven met een 65-plusser

Het klinkt misschien tegenstrijdig, een gepensioneerde medewerker in dienst nemen. Toch is het helemaal geen raar idee. Het is zelfs een uitstekend idee, gezien de (financiële) voordelen voor zowel werknemer als opdrachtgever. Triplet weet precies wat die voordelen zijn en hoe het werkt.

Gepensioneerde medewerkers kunnen om meerdere redenen een goede aanwinst zijn. Niet iedereen wil zo snel mogelijk stoppen met werken; sommige mensen willen zelfs na hun pensioen (dus na de AOW-gerechtigde leeftijd, die nu op 65 jaar en 9 maanden ligt) blijven werken. En wat is er beter dan een gemotiveerde werknemer met veel ervaring, als die medewerker ook nog eens minder kost?

Ruim 10 procent lagere kosten

Voor opdrachtgevers is het interessant om te weten dat 65-plussers ruim 10 procent minder kosten dan jongere werknemers. Dat komt doordat u voor AOW’ers minder premies hoeft af te dragen. AOW’ers hebben geen recht op WW en WIA, dus die premies hoeft u niet te betalen. Daarnaast is het ziekteverzuimrisico lager. De loondoorbetalingsplicht in geval van ziekteverzuim is geen twee jaar, maar dertien weken. Hierdoor kunnen we een lager tarief hanteren voor 65-plussers.

Geen korting op AOW

Voor de werknemer is het interessant om na zijn of haar pensioen door te werken vanwege het lagere belastingtarief. Hij of zij houdt van hetzelfde bruto-inkomen dus netto meer over. De werknemer hoeft geen pensioenpremie te betalen en de inkomsten worden niet gekort op de AOW. Daar staat tegenover dat de werknemer geen recht heeft op een werkloosheidsuitkering.

Waarom flexibel werkgeven?

Bij flexibel werkgeven nemen wij uw werknemer in dienst. De voordelen hiervan leest u hier. Die voordelen gelden natuurlijk ook als u gepensioneerde werknemers aan wilt nemen.

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op en wij vertellen u er alles over!